میلگرد آلومینیوم در آلیاژ و سایز های متنوع و خدمت رسانی در تامین انواع میلگردهای آلومینیومی می باشد. دارای عناصر آلیاژی مختلفی است.
آلومینیوم کاردان با مجهز ترین واحدهای قالب سازی هر مقطع میلگرد آلومینیوم را در هرابعادی تولید میکند و در اختیار مشتریان عزیز قرار میدهد.
میلگرد آلومینیوم چیست؟
میلگرد آلومینیوم، میلهای فلزی است که عنصر اصلی آن آلومینیوم است و طبق ویژگیهای موردنیاز،
حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد از میلهای آلومینیومی از عنصر آلومینیوم و مابقی آن از آلیاژهایی برای کمک به بهبود خواص مکانیکی و الکتریکی موردنیاز
همچنین خواصی ازجمله استحکام، مقاومت به خوردگی، رسانایی جریان الکتریکی و رسانایی جریان گرمایی تشکیل شده اند.
ویژگی های میلگرد آلومینیوم
جوش پذیری بالا
• مقاومت در برابر خوردگی
• ماشین کاری
• ضد زنگ بودن
• رسانای خوب الکتریسیته
• رسانای خوب در زمینٔه گرما
• استحکام: آلومینیوم میتواند تحت تأثیر بارها و فشارهای زیاد مقاومت کند،
هنگامیکه آلیاژی میشود استحکام آن تقریباً برابر با استحکام فولاد میشود.
• در دماهای نسبتاً بالا (۲۰۰-۲۵۰ درجه سانتیگراد) آلیاژهای آلومینیوم تمایل به از دست دادن استحکام خود را دارند
اما در دماهای زیر صفر تا زمانی که شکل پذیری آنها حفظ شود، استحکامشان افزایش مییابد
که این موضوع آلومینیوم را به عنوان آلیاژهای دما پایین مناسب میسازد.
کاربرد های میلگرد آلومینیوم
این محصول به خاطر ویژگی هایی که داراست کاربردهای متفاوتی دارد:
ساخت هواپیما: به دلیل ویژگی سبکی و مقاومت به خوردگی و همچنین ضد پوسیدگی رادیاتورسازی و وسایلی که نیاز به انتقال گرما دارندبه دلیل رسانایی بالا درزمینه ی گرما.
و همچنین از این محصول برای کاربردهای عمومی و مهندسی از قبیل دوچرخه ها، مخازن ضدزنگ، صنایع ساختمانی( پوشش سقف ها و قرنیزها)
صنایع غذایی (کنسروها، قوطی های مخصوص) صنعت دریایی (قایقها از آلیاژ ۶۰۶۱ ،قرقره ماهیگیری، کپسول غواصی)
نظامی (ساخت قطعات خودرو، اسلحه سازی) و هوا فضا استفاده میکنند.
میلگرد آلومینیوم آلیاژی چیست؟
میلگرد آلومینیوم، میلهای فلزی از جنس آلومینیوم میباشد. این میلگردها مقتضی بر نیاز مصرف کننده، محتوی عناصر آلیاژی مختلفی همراه آن میباشد.
آلیاژهای به کار رفته در این میله های آلومینیومی حدوداً ۹۰ تا ۹۵ درصد از عنصر آلومینیوم است.
و باقیمانده آن بنا بر نیاز در داشتن بعضی خواص مکانیکی و بهبود آنها مانند استحکام، مقاومت در خوردگی میلگرد، رسانایی جریان حرارتی و
رسانایی الکتریکی با عناصر دیگر. آلیاژ تشکیل میدهد.
میلگرد آلومینیومی هم از آن دسته محصولات است که به شکل یک میله آلومینیومی می باشد و آلیاژ های متنوع دیگر نیز همراه آن هستند.
آلیاژهای آلومینیوم به دو دسته کار پذیر یا ریختگی دسته بندی می شوند.
میلگرد آلومینیوم جزء فلزات کارپذیر می باشد که انواع عناصر آن به صورت سری ۱۰۰۰ ، ۲۰۰۰ تا ۸۰۰۰ دسته بندی می شوند.
این محصول به صورت مقاطع دایرهای و به اندازه معمول طول ۳ متر و ضخامت ۸ میلی متر تا ۵۲۰ میلی متر تولید می شود.
از این ابعاد میلگرد آلومینیومی در کشورهایی چون ایالات متحده، بریتانیا، ژاپن و… به دلیل نرخ حوادث طبیعی بالایشان استفاده می شود.
میلگرد آلومینیوم آلیاژی در کشور خودمان ایران نیز تولید میشود. استاندارد های ما نیز همچون کشورهای اروپایی میباشد.
چرا آلومینیوم آلیاژی
در صنایع، فلزات بسیار متنوعی به کار گرفته می شود که هر یک متناسب با خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود کاربرد متوعی دارد. تولید محصول بر پایه فلز آلومینیوم طرفداران بسیاری دارد. و در بازار هم موقعیت و شرایط مطلوبی دارد. محبوبیت آلومینیوم به دلیل خواصی همچون ضد زنگ بودن، جرم حجمی پایین، قیمت مقرون به صرفه، مستحکم بودن و در عین حال انعطاف بالا، قابلیت جوشکاری و دیگر مزیت ها می باشد.
تقسیم بندی میلگرد آلیاژی
میلگرد آلیاژی را میتوان از نظر آلیاژ به چند گروه تقسیم کرد. برای مثال، آلیاژهای سری 2000 و 7000 از سری های مستحکم تر و دارای مقاومت بیشتر هستند اما آلیاژ سری 5000 مقاومت به خوردگی و جوش پذیری بالاتری دارد و همچنین آلیاژهای سری 6000 فرم گیری خوبی دارند. پرکاردبردترین آلومینیوم آلیاژی را در ایران میلگرد آلومینیوم با آلیاژ 2024، 7075، 5083، 6061 دارند که با انجام دادن عملیات حرارتی پیرسازی ویژگی های بی نظیری به آن ها می بخشند که میتوان محصول T6-7075 را مثال زد که از استحکام کششی بسیار بالایی بهره مند می باشد.
مقاطع میلگرد آلیاژی آلومینیوم
آلیاژهای آلومینیومی به اشکال مختلفی از جمله مقاطع چهار گوش، گرد و و ورق در می آیند. مقاطع گرد و چهار گوش در استاندارد سازی به طول ۳ متر تولید میشوند. فلز آلومینیوم نمی تواند فشار زیادی را تحمل کند ولی وقتی که به آلیاژ تبدیل می شود استحکام آن مانند فوالد می شود. پیشتر گفتیم وقتی الیاژی تولید می کنیم چند فلز مختلف را با هم ترکیب کرده تا آلیاژ تولید شود، و تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت هم آلیاژ تولید شده و هم فلزات می گذارد و کار برد بهتری دارند. مثًال آلیاژ برنج با ترکیبی که از فلز مس و روی می دهیم بوجود می اید و مقاومت و پایداری بیشتری پیدا میکند و همچنین کاربرد بیشتری می تواند داشته باشد. و یا اینکه با ترکیب آهن و کربن فلز بسیار محکم فوالد تشکیل می شود که کاربرد آن بسیار بیشتر از فلز آهن است و در صنعت ساختمان و عمران استفاده فراوانی از آن می شود.